Halbe Hageman

Halbe Hageman

Ik ben geboren in Norg (Drenthe) op 4 augustus 1946 en als kind al had ik iets met kleuren. Het werk van de expressionisten boeiden mij enorm. Mijn eerste contacten met beeldende kunst bestonden dan ook hoofdzakelijk uit wat ik in boeken over deze kunstvorm kon vinden.

De aanwijzingen en adviezen van Arie Zuidersma, oud lid van "De Groninger Ploeg", zijn een grote steun geweest in mijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Het landschap vormt dan ook één van de belangrijkste onderwerpen in mijn werk en is, ondanks het kleurgebruik, toch altijd als zodanig herkenbaar.

Social Media

Een ander belangrijk onderwerp in mijn werk is de vrouw. Deze schilderijen komen meestal voort uit mijn droomwereld, maar ook een boek of een gedicht wil wel eens een bron van inspiratie zijn. Hier verwerk ik vaak een wat zachtere kleurstelling die mijn gevoeligheid naar de vrouw weergeeft.

In de zomermaanden ben ik geruime tijd in Zuid-Frankrijk te vinden, meestal met enkele gelijkgestemden. Vaak wordt er dan ook een expositie van de gemaakte werken georganiseerd. Ook in Nederland wordt mijn werk regelmatig tentoongesteld, solo of samen met dat van anderen.

Verder ben ik jaarlijks op enkele kunstmarkten aanwezig, waarvan de kunstmarkt in Bergen (NH) voor mij de belangrijkste is. Deze kunstmarkt is altijd op vrijdagavond en alleen voor beroepskunstenaars. Meer informatie vindt u op mijn website www.halbehageman.nl.